Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen

Mens en maatschappij

Wat is een Arduino? Wat kan ik er mee?

Velen van u zullen wel eens de naam Arduino zijn tegengekomen, sommigen hebben wel eens op de Arduino-site (www.arduino.cc) gekeken, maar een enkeling zal er toe zijn gekomen om echt met een Arduino iets te maken. Toch is deze drempel niet zo groot als u misschien zou verwachten en het kost ook nog eens heel weinig geld om wat te experimenteren met de Arduino.
De Arduino is eigenlijk een soort LEGO met elektronicablokjes. Met een beetje creativiteit kunt u, door de blokjes met elkaar te combineren, fantastische, werkende creaties opbouwen. En het is geschikt voor jong en oud, dus van 8 tot 80.

Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan naar de Arduino-introductiebijeenkomst bij de LVU.
Onze docent Ruud vd Meer zal laten zien wat er allemaal kan met Arduino microprocessoren. Ook komen de verschillen en de overeenkomsten met andere kleine micro systemen aan bod. Praktische zaken als wat voor hardware, software zullen worden behandeld.

Bent u hierna geïnteresseerd, dan kunt u zich opgeven voor de 4-delige basiscursus.
Na inschrijving bestellen wij de voor de cursus benodigde materialen waar u mee aan de gang kunt gaan. De Arduino set is uw eigendom. U gebruikt hem tijdens de cursus en na afloop van de cursus kunt u doorgaan met de vele bouwvoorbeelden die u o.a. op het internet kunt vinden. Of misschien kunt u al een eigen ontwerp maken!

Wij gaan er van uit dat u voor het programmeren gebruik maakt van uw eigen PC notebook  (een Mac of Linux mag ook).
De Arduino set, die we tijdens de cursus gebruiken, kost  € 49,- en wordt uiteraard uw eigendom. De kosten van de materiaalset wordt samen met het cursusgeld verrekend.

Lees meer