Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Talen

De lessen worden door ervaren docenten in kleine groepen gegeven, waardoor er veel aandacht is voor de individuele cursist. Leren in groepsverband biedt veel voordelen door de interactie, kennisdeling en variëteit van de groep.

Ons aanbod omvat: Nederlands (Dutch), Chinees, Engels, Frans, Italiaans, Klassiek Grieks, en Latijn. In samenwerking met BplusC zijn er ook cursussen DuitsNieuw Grieks, Japans-Japanese en Spaans.

Dit seizoen biedt de LVU een negental cursussen Engels aan op verschillende niveaus, plus een leeskring Engelstalige literatuur. Daaronder ook twee cursussen Business English.

Als je al enig Engels kent en twijfelt welke cursus voor jou het meest geschikt is, neem dan contact op met het bureau van de LVU (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl of 06-29072516). Het bureau zal je in contact brengen met de docente, met wie je kunt bespreken voor welke cursus je je het beste kunt inschrijven. Je kunt ook instappen in een lopende cursus; bespreek dat met het LVU-bureau.

Wacht met de aanschaf van het lesmateriaal tot zeker is dat de cursus doorgaat.

Lees meer

Dit seizoen biedt de LVU een twaalftal cursussen Frans aan op verschillende niveaus.

Als u al enig Frans kent en twijfelt welke cursus voor u het meest geschikt is, neem dan contact op met het bureau van de LVU (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl of 06-28415610). Het bureau zal u in contact brengen met de docente, met wie u kunt bespreken voor welke cursus u zich het beste kan inschrijven.
Voor de lesboeken van de serie ‘Voyages’ kunt u zelf een instaptoets doen. Gaa daarvoor naar de site www.voyagesnieuw.nl en kies het deel voor de cursus waarvoor u zich zou willen aanmelden.

U kunt ook instappen in een lopende cursus; bespreek dat met het LVU-bureau.

Wacht met de aanschaf van het lesmateriaal tot zeker is dat de cursus doorgaat.

 

Lees meer

Dit seizoen biedt de LVU een aantal cursussen Italiaans aan op verschillende niveaus. 

Als je al enig Italiaans kent en twijfelt welke cursus voor jou het meest geschikt is, neem dan contact op met het bureau van de LVU via info@volksuniversiteitleiderdorp.nl of 06 2841 5610. Het bureau zal je in contact brengen met de docente, met wie je kunt bespreken voor welke cursus je je het beste kunt inschrijven.

Wanneer de cursus al is gestart kun je desgewenst een proefles bijwonen alvorens je je inschrijft voor een cursus; bespreek dat met het LVU-bureau.

In de cursussen op niveau A2 en B1 wordt de lesmethode Allegro gebruikt, een moderne en innovatieve cursus Italiaans die zeer geschikt is voor volwassenen. Het materiaal is volledig in het Italiaans en bestaat uit een tekstboek en een werkboek in één kaft en daarnaast een audio-CD. Dit wordt aangevuld met door de docente ontworpen studiemateriaal over taalkundige valkuilen en tips en over de Italiaanse cultuur en tradities.

Je kunt de boeken rechtstreeks bij uitgeverij Edilingua (www.edilingua.it) bestellen. Let op bij aanschaf dat het over de volledig Italiaanse versie gaat.

De cursus ‘Italiaans op vakantie voor beginners’ gebruikt het boek Italiaans à la carte, een vakantiecursus voor beginners. Dit boek kunt u via Intertaal (www.intertaal.nl) bestellen voor € 26,95. Bij het tekst- en werkboek horen mp3’s met alle luister- en uitspraakoefeningen. Deze mp3’s zijn te downloaden van media.intertaal.nl. De docente zal zo nodig zelf vervolgmateriaal voorstellen.

Wacht met de aanschaf van het lesmateriaal tot zeker is dat de cursus doorgaat.

 

Lees meer