Cursuscode: ZC5

Maak kennis met Ikebana, de Japanse bloemsierkunst

Cursuscode: ZC5

In deze workshop maakt u kennis met ikebana (letterlijk “ike-leven, weer tot leven wekken, bana-bloemen”), de Japanse kunst van bloemstukken maken.

Anders dan het bloemschikken in de westerse wereld, is de Japanse bloemsierkunst gericht op een fraaie compositie, met lijnenspel, ritme en kleur. In ikebana vormen de vaas, de stelen, bladeren en takken, samen met de gehele compositie.

Donderdag 25 augustus 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 17,50 plus € 10,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. N. (Noriko) Suzuki

Materialen:

Neemt u zelf een schaal/kom (diameter ongeveer 15 à 20 cm, hoogte ongeveer 5 à 10 cm) en een (tuin)schaar  mee. De docente zorgt voor bloemen en eventuele andere materialen; de kosten bedragen € 10, direct af te rekenen met de docente.

Locatie: de Sterrentuin (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
N. (Noriko) Suzuki
Noriko (van Lit-)Suzuki (Tokio, 1964) startte in 1986 met een Ikebana-opleiding bij de Ohara-school in Tokio. Sinds 2017 is zij Eerste Ikebana Master van de Ohara-school. Sinds 2009 geeft zij ikebana workshops, cursussen en demonstraties. Regelmatig keert zij terug naar Japan om bij te leren bij haar docenten en om de seminars van het Ohara instituut te volgen. Noriko is tevens bestuurslid van het Ohara Chapter Nederland. Haar schikkingen zijn te zien in onder andere restaurants, musea (Sieboldhuis) en ook digitaal. Naast ikebana-docent werkt ze ook als tolk/coördinator in de tuinbouwsector.
programmaboekje

Download het programmaboekje 2022-2023