Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: Z03b

Buiten schilderen

Buiten schilderen
Cursuscode: Z03b

Met de uitvinding van de verftube in de 19de eeuw waren kunstenaars niet meer gebonden aan hun atelier om een schilderij te maken. Van de Haagse School en de impressionisten tot Van Gogh, ze maakten daar ook grif gebruik van en schilderden en tekenden er op los in de buitenlucht. In deze workshop gaan we in de inspirerende omgeving van de Leiderdorpse Heemtuin een buitenschilderij maken. Dit kan een aquarel zijn, maar acryl is eveneens mogelijk. Een tekening kan natuurlijk ook. De begeleiding van de docente zorgt voor een leuk resultaat. 

Maandag 26 augustus 2019
1 les van 2,5 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,50
Mw. (Marijke) Uittenbroek

Teken en/of schilderspullen, een flesje water en een potje, een krukje of stoeltje, een schetsblok, aquarelblok of doekje.

10:00 - 12:30
Locatie: Start bij de Kinderboerderij in De Houtkamp (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(Marijke) Uittenbroek
(Marijke) Uittenbroek
Marijke Uittenbroek studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Na haar afstuderen werkte ze daar ook in, maar het begon al snel te kriebelen en begon ze aan de deeltijdopleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Inmiddels is Marijke bijna 20 jaar actief als beeldend kunstenaar en kunsthistoricus en dan vooral op de vlakken tekenen, schilderen en de beeldende kunst van na WO II. Ze geeft ook al enige jaren les en haalde daarvoor een lesbevoegdheid aan de HKU. Zie ook: www.marijkeuittenbroek.nl