Cursuscode: Z05

Aboriginal art en vrije letters

Cursuscode: Z05

Na een bezoek aan het voormalig Aboriginal Art Museum Utrecht, het museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, raakte Carolyne de Vries Lentsch, docente Vrije kalligrafie, geïnspireerd door deze bijzondere kunstvorm van patronen en symbolen. Nadat zij zich in de cultuur, de droomverhalen had verdiept, ontstond spontaan bij haar het idee om vrije kalligrafie met Aboriginal art samen te voegen. Zij heeft gekozen voor de kunstvorm uit de woestijn in Centraal- en West-Australië.

Laat u verrassen! Voor deze workshop hoeft u beslist geen kalligraaf te zijn!

Wat kunt u verwachten in de workshop:

• Een presentatie van ruim vijftig werken van hedendaagse woestijnkunstenaars ter inspiratie.
  • Informatie  over de cultuur en uitleg  in een uitgebreid cursusboekje met duidelijk omschreven opdrachten, ook voor thuis.
  • Papier, sumi-inkt, bister (voor de ondergrond), zoutkristallen, krijt, haarlak en benodigd alfabet.
  • Gebruik van Brausse ornamental pennen en een spitse pen die u eventueel na afloop met korting kunt aanschaffen bij de docent.

Zaterdag 24 augustus 2019
1 les van 4 uur aanvangstijd 9:30
Mw. C.J. (Carolyne) de Vries Lentsch

Voor het cursusboekje en het gebruik van de materialen en pennen vraagt de docent een bijdrage van € 9,75, contant op de workshop te voldoen.

C.J. (Carolyne) de Vries Lentsch