Volksuniversiteit Leiderdorp
071-5411732
Cursuscode: KL25

Jan Steen vertelt - excursie

Jan Steen vertelt - excursie
Cursuscode: KL25

Het Mauritshuis in Den Haag organiseert van 15 februari tot en met 13 mei 2018 de tentoonstelling ‘Jan Steen vertelt’. Deze tentoonstelling laat u kennismaken met een onbekende kant van Jan Steen. Deze 17de-eeuwse Hollandse kunstenaar is vooral bekend als schilder van scènes uit het dagelijks leven, de spreekwoordelijke ‘huishoudens van Jan Steen’. Maar hij heeft ook heel andere onderwerpen geschilderd, historiestukken met verhalen uit de bijbel, de klassieke mythologie en geschiedenis. Een prachtig voorbeeld is Mozes en de kroon van Farao van het Mauritshuis. Deze schilderijen zijn eigenlijk verhalen vol opwinding, drama en hartstocht waarvan Jan Steen de verteller is. De tentoonstelling laat met een selectie van ongeveer twintig schilderijen zien dat Steen een veelzijdig en ambitieus kunstenaar was met een grote literaire kennis en een scherp oog voor de komische mogelijkheden van elk verhaal.

Onze docente Marie-Claire Valck Lucassen presenteert Jan Steen en de tentoonstelling eerst in een lezing en vervolgens neemt zij u mee over de tentoonstelling en laat u niet alleen de ‘verhalen’ zien maar ook mooie en interessante details.

Vrijdag 11 mei 2018
1 excursie van 1 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 10,00
Mw. drs. M.C. (Marie-Claire) Valck Lucassen
De prijs is inclusief koffie of thee, maar exclusief toegang tot het museum,
11:00 - 12:00
Locatie: Mauritshuis (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
drs. M.C. (Marie-Claire) Valck Lucassen
drs. M.C. (Marie-Claire) Valck Lucassen
Marie-Claire Valck Lucassen is kunsthistorica. Zij verzorgt rondleidingen in het Mauritshuis en geeft lezingen en cursussen, onder meer voor volksuniversiteiten.