Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TOEL1

Leeskring Oost-Europese literatuur

Leeskring Oost-Europese literatuur
Cursuscode: TOEL1

Oost-Europa heeft een groot aantal grote auteurs voortgebracht. Vele daarvan zijn een ‘must’ voor literatuurliefhebbers. Als u eens wilt kennismaken met een aantal van deze grote schrijvers (maar ook als u zich nog eens wilt verdiepen in enkele van hun werken), dan is deze cursus interessant voor u. In zes bijeenkomsten worden zes boeken besproken, die u uiteraard tevoren hebt gelezen.

De docente stelt voor u een lijst op van boeken waaruit een keuze valt te maken, alleen het boek voor de eerste les staat vast. Op de lijst kunnen klassieke auteurs staan zoals Kafka, Marai of Boelgakov, maar het is zeer interessant om hedendaagse auteurs te lezen, bijvoorbeeld de Russische Nobelprijswinnaar Svetlana Alexijevitsj, de Pools-Nederlandse Miriam Guensberg, de boeken van de Roemeense auteurs, M. Cartarescu, Herta Miller of de Hongaarse György Konrad. Aan de hand van de lijst, en misschien eigen suggesties, wordt in overleg een keuze gemaakt. U wordt geacht het betreffende boek vóór de bijeenkomst gelezen te hebben.

Het boek voor de eerste bijeenkomst is De deur van Magda Szabó.

Donderdag 10 oktober 2019
6 lessen van 2 uur , elke 5 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00
Mw. drs. E. (Edina) Kuitert
10:00 - 12:00
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
drs. E. (Edina) Kuitert
drs. E. (Edina) Kuitert
Edina Kuitert heeft Franse taal - en letterkunde gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Zij geeft al meer dan 7 jaar les aan volwassenen van beginners tot gevorderden.