Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TL4b

Latijn voor gevorderden

Latijn voor gevorderden
Cursuscode: TL4b

De cursus is een vervolg op de cursus Latijn voor semi-gevorderden van vorig jaar. Er wordt gebruik gemaakt van de methode Levend Latijn. Met behulp van allerlei oefeningen leert u Latijn begrijpen, direct tijdens het lezen. U leert ook gesproken Latijn verstaan en zelf Latijn spreken, maar dat is niet het eerste doel: die activiteiten zijn alleen middel om het doel te bereiken: een direct begrip van geschreven Latijn, zonder per se te hoeven vertalen.

Tijdens de cursus worden hoofdstukken behandeld uit het eerste deel van de serie Lingua Latina, getiteld "Familia Romana". De teksten in dit boek gaan over de wederwaardigheden rondom een Romeinse familie uit de tweede eeuw na Christus. Dat biedt een goede gelegenheid om tijdens het kennismaken met de taal ook meer te leren over de cultuur en het verhalengoed van de Romeinen. Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het dagelijks leven
  • het leger en de vloot
  • religie
  • mythologie
  • poëzie.

Doordat u tijdens de cursus veel zult lezen, luisteren en spreken, groeit uw Latijnse woordenschat en uw begrip van de grammatica als het ware vanzelf. Woorden leert u door de context waarin ze gebruikt worden, of met behulp van plaatjes, gebaren of handelingen. Op deze manier gaat het leren van woorden en van naamvallen enz. vrijwel moeiteloos, zonder deze in uw geheugen te hoeven stampen. Ook de klassieke uitspraak van Latijn en de juiste klemtoon leert u tijdens deze cursus.

Cursisten die nieuw willen instromen zijn welkom. Voorwaarde is dat zij via het bureau van de LVU contact opnemen met de docent om te bespreken of het nodig is hun kennis aan te vullen.

 

Dinsdag 15 januari 2019
14 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 17:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 202,00
Dhr. drs. O.S.P. (Otto) Gradstein
Boek: Familia Romana (klik hier voor meer informatie)
17:00 - 18:30
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. O.S.P. (Otto) Gradstein
drs. O.S.P. (Otto) Gradstein
Otto Gradstein heeft zo???n 15 jaar ervaring als docent klassieke talen. In 2005 studeerde hij af in Leiden en sinds augustus 2013 geeft hij les aan het Stedelijk Gymnasium Leiden. In 2013 bezocht hij ook de zogeheten ???Septimana Latina??? in Duitsland, waar hij de taal actief leerde gebruiken. Sinds die tijd streeft hij ernaar om in zijn lessen gebruik te maken van gesproken Latijn. Sinds 2014 geeft hij tevens les aan volwassenen. Zie ook www.classicanova.nl .