Cursuscode: TL2a

Latijn: taal, cultuur en geschiedenis 2a

Latijn:  taal, cultuur en geschiedenis 2a
Cursuscode: TL2a

De cursus 'Latijn: taal, cultuur en geschiedenis 2a' is een voortzetting van de cursus die in het voorjaar 2020 werd gegeven. De cursus is bedoeld zowel voor wie ooit Latijn gehad heeft en het weer op wil halen, als voor wie nog niet eerder Latijn heeft geleerd en een begin wil maken met het begrijpen van deze taal die zo'n grote invloed gehad heeft op het gehele westerse leven en denken.De cursus bevat een praktisch vertaalelement en een cultuurhistorische component. Het is de bedoeling om door middel van zelfstudie en reflectie op het eigen vertaalproces oude tijden te laten herleven. De gebruikte leermethode Fortuna is historisch opgebouwd. Ook ervaren latinisten wordt nadrukkelijk de mogelijkheid geboden om de grammatica die nodig is op te halen en klassieke teksten te lezen die de moeite waard zijn om in het origineel te lezen. Het Latijn wordt dan wat ingewikkelder, maar door middel van oefeningen en wat hulp komt het plezier in het lezen van oude teksten dan vanzelf.

Woensdag 23 september 2020
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:10 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. P.P. (Peter-Paul) Chaudron
P.P. (Peter-Paul) Chaudron