Cursuscode: TL1a

Latijn: taal, cultuur en geschiedenis 1a

Cursuscode: TL1a

De cursus Latijn is bedoeld zowel voor wie ooit Latijn gehad heeft en het weer op wil halen, als voor wie nog niet eerder Latijn heeft geleerd en een begin wil maken met het begrijpen van deze taal die zo'n grote invloed gehad heeft op het gehele westerse leven en denken.De cursus bevat een praktisch vertaalelement en een cultuurhistorische component. Het is de bedoeling om door middel van zelfstudie en reflectie op het eigen vertaalproces oude tijden te laten herleven. De gebruikte leermethode Fortuna is historisch opgebouwd. Dat betekent dat we eenvoudig beginnen in de tijd van koning Romulus en door proberen te werken tot de late republiek. Ook ervaren latinisten wordt nadrukkelijk de mogelijkheid geboden om de grammatica die nodig is op te halen en klassieke teksten te lezen die de moeite waard zijn om in het origineel te lezen.In de tweede helft van de cursus komen teksten over Hannibal en het einde van de Romeinse republiek aan de orde. Het Latijn wordt dan wat ingewikkelder, maar door middel van oefeningen en wat hulp komt het plezier in het lezen van oude teksten dan vanzelf.

Woensdag 18 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. P.P. (Peter-Paul) Chaudron
Boeken: Fortuna 1 , Fortuna 1 (klik hier voor meer informatie)