Cursuscode: TG1b

Klassiek Grieks: taal, cultuur en geschiedenis 1b

Cursuscode: TG1b

De cursus 'Klassiek Grieks: taal, cultuur en geschiedenis 1b' gaat verder waar de gelijknamige cursus in het voorjaar 2020 is gebleven. De cursus is bedoeld zowel voor wie ooit Grieks gehad heeft en het weer op wil halen, als voor wie nog niet eerder Grieks heeft geleerd en deze taal wil leren lezen en begrijpen. U leert en oefent het lezen van 2500 jaar geleden in het origineel, dus zoals ze bedoeld zijn. De cursus bevat een praktisch vertaalelement en een cultuurhistorische component. Het is de bedoeling om door middel van zelfstudie en reflectie op het eigen vertaalproces oude tijden te laten herleven. Voor gevorderden is er al naar gelang de belangstelling de mogelijkheid om een stukje Homerus of Plato (of Lysias misschien) te lezen. De Griekse cultuur en geschiedenis zullen ook tijdens de lessen besproken worden als aanvulling op de vertaalpraktijk.

Woensdag 9 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:50 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. P.P. (Peter-Paul) Chaudron
P.P. (Peter-Paul) Chaudron