Cursuscode: TG1a

Klassiek Grieks: taal, cultuur en geschiedenis 1a

Cursuscode: TG1a

De cursus Klassiek Grieks is bedoeld zowel voor wie ooit Grieks gehad heeft en het weer op wil halen, als voor wie nog niet eerder Grieks heeft geleerd en een begin wil maken met het begrijpen van deze taal.De Griekse taal heeft een eigen alfabet, dat beginners eerst zullen moeten leren en oefenen door hardop te lezen. De beloning is het lezen van teksten van zo'n 2.500 jaar geleden in het origineel, dus zoals ze bedoeld zijn. De cursus bevat een praktisch vertaalelement en een cultuurhistorische component. Het is de bedoeling om door middel van zelfstudie en reflectie op het eigen vertaalproces oude tijden te laten herleven. Voor gevorderden is er al naar gelang de belangstelling de mogelijkheid om een stukje Homerus of Plato (of Lysias misschien) te lezen. De Griekse cultuur en geschiedenis zullen ook tijdens de lessen besproken worden als aanvulling op de vertaalpraktijk.

Woensdag 18 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. P.P. (Peter-Paul) Chaudron
Boeken: Pallas 1, Pallas 1 (klik hier voor meer informatie)