Cursuscode: TI4

Reisgids voor Italië - taal, cultuur, keuken

Cursuscode: TI4

Bent u van plan om met vakantie te gaan naar Italië? In deze korte cursus leert u veel woorden en zinnen die in praktische situaties op vakantie voorkomen, als u de weg wilt vragen, een maaltijd wil bestellen of in een winkel een souvenir wilt kopen. Er wordt veel aandacht besteed aan de cultuur en de gewoontes van Italië. De docente vertelt u over de prachtige steden en de heerlijke keuken van Italië. Zo wordt deze cursus vanzelf een reisgids voor ‘il bel paese’.

Deze cursus kan ook als opstapje dienen naar een cursus Italiaans voor beginners die vanaf september 2019 van start zal gaan.

Donderdag 7 maart 2019
7 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 15:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. L. (Laura) Valiani
Boek: Italiaans à la carte (klik hier voor meer informatie)
Wacht met het aanschaffen van de cursusboeken tot zeker is dat de cursus doorgaat.
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
L. (Laura) Valiani
Laura Valiani is een veelzijdige, ervaren en gecertificeerde docente uit Perugia in Italië. Ze geeft met passie jarenlang (taal)lessen aan alle leeftijdsgroepen, van kinderen tot universitaire studenten tot senioren. In de afgelopen 24 jaar heeft ze les gegeven in Italië en in Nederland, zowel in het privéonderwijs als aan de Universiteit. Zo heeft ze bijvoorbeeld met verschillende volksuniversiteiten samengewerkt, met de internatonale Italiaanse vereniging Dante Alighieri en met de bekende Berlitz school. In Italië is ze universitair docent geweest aan de Università degli Studi di Perugia. Ze ontwikkelt zelf cursussen en organiseert (inter)nationale trainingen voor docenten. Tevens begeleidt ze lokaal een team leraren.