Cursuscode: TI2

Ontdek Italië met een speurtocht

Cursuscode: TI2
Ga mee op speurtocht met haltes in o.a. Florence, Venetië, Milaan, Agrigento en Siena. Geen betere gelegenheid om de peninsula (beter) te leren kennen! In deze cursus ontdekt u deze en andere fascinerende steden en geniet u van de sfeer, het landschap en de tradities van het prachtige Italië.Het fraai vormgegeven en geïllustreerde lesboek dat we gebruiken is compleet met grammatica en oefeningen. Het bevat een inleiding in toegankelijk Italiaans en interessante feiten die het verhaal in de juiste context plaatsen, evenals een woordenlijst voor de moeilijke termen onderaan elke bladzijde. De audio-CD bevat zowel een volledige lezing van de tekst door een professionele Italiaanse verteller als een set uitspraakoefeningen.
Er wordt uitgegaan van kennis van de Italiaanse taal op semi-gevorderd niveau. Als u twijfelt of uw Italiaans van voldoende niveau is kunt u via het bureau van de volksuniversiteit (tel. 071-541 1732, of een mail naar leiderdorp@volksuniversiteit.nl) in contact treden met de docente.
Donderdag 15 februari 2018
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. L. (Laura) Valiani
Boek: Scoprire l’Italia... con una caccia al tesoro (klik hier voor meer informatie)
Wacht met het aanschaffen van de cursusboeken tot zeker is dat de cursus doorgaat.
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
L. (Laura) Valiani
Laura Valiani is een veelzijdige, ervaren en gecertificeerde docente uit Perugia in Italië. Ze geeft met passie jarenlang (taal)lessen aan alle leeftijdsgroepen, van kinderen tot universitaire studenten tot senioren. In de afgelopen 24 jaar heeft ze les gegeven in Italië en in Nederland, zowel in het privéonderwijs als aan de Universiteit. Zo heeft ze bijvoorbeeld met verschillende volksuniversiteiten samengewerkt, met de internatonale Italiaanse vereniging Dante Alighieri en met de bekende Berlitz school. In Italië is ze universitair docent geweest aan de Università degli Studi di Perugia. Ze ontwikkelt zelf cursussen en organiseert (inter)nationale trainingen voor docenten. Tevens begeleidt ze lokaal een team leraren.