Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TNG1

Nederlands met gebaren - Introductie

Nederlands met gebaren - Introductie
Cursuscode: TNG1

Wist u dat er net als gesproken talen ook verschillende gebarentalen zijn? Er zijn zelfs dialecten! Zoals het Amsterdamse, Rotterdamse en Groningse gebarendialect. Maar hoe is dit ontstaan? En hoe werkt Nederlands met gebaren eigenlijk? Dit, en nog veel meer zal bij de introductieles van gebarentaal behandeld worden.

Altijd al meer over gebarentaal willen leren? Grijp dan nu uw kans! Tijdens de introductieles Nederlands met Gebaren besteden we aandacht aan wat Nederlands met Gebaren precies inhoudt, wanneer u dit gebruikt en of het iets voor u is!

 

Maakt u al gebruik van gebaren en/of heeft u gebarenles elders gevolgd (NmG of NGT) maar twijfelt u of u kunt deelnemen? Of bent u zelf slechthorend of doof? Het LVU-kantoor brengt u graag in contact met de docente. Ze zal u meer vertellen over het GGMD, een organisatie die u verder kan helpen met uw gehoorprobleem.

Na deze introductieles, maar ook zonder dat u deze gevolgd hebt, kunt u deelnemen aan de cursus Nederlands met gebaren. Deze start in najaar 2018 en bestaat uit 12 lessen Nederlands van 2 uur. Zie elders op deze website.

Maandag 15 oktober 2018
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 13,50
Mw. M.M.E. (Mirjam) Suijdendorp
19:30 - 21:30
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
M.M.E. (Mirjam) Suijdendorp
M.M.E. (Mirjam) Suijdendorp
Mirjam Suijdendorp (1993) is recent opgeleid tot docente Nederlandse gebarentaal aan de Hogeschool Utrecht. Op jonge leeftijd was ze al interesseert in gebarentaal en een aantal jaar terug is zij aan de opleiding tot docente Nederlandse gebarentaal begonnen. Ze geeft inmiddels met veel plezier les. Ze zegt hierover: ”Ik vind het prachtig om mensen kennis te laten maken met de gebaren, ze enthousiast te maken en ze de gebaren te laten gebruiken waarvoor het bedoeld is, namelijk communicatie!’’