Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TFL1

Leeskring Franse literatuur

Leeskring Franse literatuur
Cursuscode: TFL1

De Franse literatuur kent grote klassiekers, maar ook de hedendaagse literatuur heeft heel veel te bieden heeft. Leest u graag Franse literatuur of wilt u daar eens goed mee kennismaken, dan is deze cursus vast iets voor u: in het seizoen 2019-2020 komen wij 6 maal bij elkaar om even zovele boeken (romans en/of korte verhalenbundels) te bespreken. U leest de boeken in het Frans of het Nederlands, de docente houdt haar presentatie, mét tekst en beeld op het scherm, in het Frans, maar in de gesprekken kiest u zelf de taal die u wilt gebruiken. Het is wel handig als u eerder al wat Frans geleerd heeft.

De docente besteedt in ieder geval aandacht aan één ‘klassieker’, maar voor het overige worden hedendaagse boeken of boeken uit de 20e eeuw gekozen. Des gewenst kan overlegd worden over de boekenkeuze. U wordt geacht de boeken vóór de betreffende bijeenkomst gelezen te hebben.

Het boek voor de eerste sessie is: Philippe Claudel, La petite fille de monsieur Linh.

Dinsdag 15 oktober 2019
6 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 11:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00
Mw. drs. E. (Edina) Kuitert
11:00 - 13:00
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
drs. E. (Edina) Kuitert
drs. E. (Edina) Kuitert
Edina Kuitert heeft Franse taal - en letterkunde gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Zij geeft al meer dan 7 jaar les aan volwassenen van beginners tot gevorderden.