Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TC1a

Chinees voor beginners 1a

Chinees voor beginners 1a
Cursuscode: TC1a

China is in de wereld een steeds belangrijker land aan het worden. De cursus Chinees voor beginners is daarom bestemd voor iedereen die er in geïnteresseerd om Chinees te leren en daarbij ook kennis te nemen van de cultuur van China en van de Chinese samenleving.

In deze taalcursus voor beginners ligt het accent op het verwerven van basiskennis van de belangrijkste Chinese taal, het Mandarijn. Er wordt aandacht besteed aan het spreken en luisteren naar het Chinees en u leert het schrijven in de karakters van de taal. U krijgt uitleg over hoe karakters in elkaar zitten en u leert elke les een aantal karakters schrijven. In 12 lessen kunt u zichzelf en uw familie voorstellen in het Chinees en leert u om over uzelf te vertellen. U zult in staat zijn om eenvoudige vragen te stellen zoals: hoe laat is het? Waar is het vliegveld? En hoeveel kost iets?

Terwijl u Chinees leert, komt spelenderwijs ook de cultuur en samenleving van China aan bod. Per les wordt een bepaald onderwerp behandeld en wordt er gekeken hoe Chinezen leven en denken. Verder is er iedere les ruimte om eigen onderwerpen in te brengen en vragen te stellen over het land.

 

Donderdag 16 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00
Mw. MA A.T. (Lonneke) Mennen

De docent verstrekt u studiemateriaal waarmee u de karakters van het Chinees leert schrijven. De kosten hiervoor bedragen € 12,00 en moeten worden afgerekend met de docente.

19:30 - 21:00
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
MA A.T. (Lonneke) Mennen
MA A.T. (Lonneke) Mennen
Lonneke Mennen heeft Sinologie gestudeerd in Leiden. Voor haar studie is ze ook een maand in Beijing geweest en ze heeft een jaar in Taiwan gewoond. In 2011 is ze afgestudeerd en heeft ze de lerarenopleiding gevolgd. Sinds die tijd geeft ze op verschillende scholen het vak Chinees. Ze biedt ook cursussen aan, zowel aan middelbare scholieren als aan volwassenen. Haar passie is klassiek Chinees en Chinese religie.