Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TC1a

Chinees voor beginners 1

Chinees voor beginners 1
Cursuscode: TC1a

China is in de wereld steeds belangrijker aan het worden. De cursus Chinees voor beginners is daarom bestemd voor iedereen die er in geïnteresseerd om Chinees te leren en daarbij ook kennis te nemen van de cultuur van China en van de Chinese samenleving.

In deze taalcursus voor beginners ligt het accent op het verwerven van basiskennis van de belangrijkste Chinese taal, het Mandarijn. Er wordt aandacht besteed aan het spreken en luisteren naar het Chinees en u leert het schrijven in de karakters van de taal. U krijgt uitleg over hoe karakters in elkaar zitten en u leert elke les een aantal karakters schrijven. In 12 lessen kunt u zichzelf en uw familie voorstellen in het Chinees en leert u om over uzelf te vertellen. U zult in staat zijn om eenvoudige vragen te stellen zoals: hoe laat is het? Waar is het vliegveld? En hoeveel kost iets?

Terwijl u Chinees leert, komt spelenderwijs ook de cultuur en samenleving van China aan bod. Per les wordt een bepaald onderwerp behandeld en wordt er gekeken hoe Chinezen leven en denken. Verder is er iedere les ruimte om eigen onderwerpen in te brengen en vragen te stellen over het land.

 

Woensdag 16 september 2020
13 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 188,00
Mw. L. (Linda) Luijkx

De docent verstrekt u studiemateriaal waarmee u de karakters van het Chinees leert schrijven. De kosten hiervoor bedragen € 12, die u afrekent met de docente.

18:45 - 20:15
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
L. (Linda) Luijkx
L. (Linda) Luijkx
Linda Luijkx heeft Chinastudies gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ze heeft verschillende reizen door het vasteland van China gemaakt en heeft voor haar studie ook een aantal maanden in Taiwan gewoond. Ze is bevoegd docent Chinees en heeft les gegeven op zowel de middelbare school als aan de Universiteit Leiden. Haar interesse ligt vooral in de Chinese politiek, economie en de hedendaagse samenleving.