Cursuscode: TC4

Chinees 4: taal, cultuur, actualiteit

Cursuscode: TC4

Deze cursus is een vervolg op de cursus Chinees 3: taal, cultuur, actualiteit’  die in het najaar van 2020 werd aangeboden.

China is in de wereld steeds belangrijker aan het worden. Het is daarom goed om kennis te nemen van de cultuur van China en van de Chinese samenleving en meer kennis op te doen van het Mandarijn, de belangrijkste Chinese taal. U bouwt daarbij voort op de twee cursussen ‘Chinees voor beginners’ die in 2019 en 2020 zijn gegeven. U oefent het spreken van en het luisteren naar Chinees om vaardigheid te ontwikkelen in het voeren van korte gesprekjes over praktische onderwerpen.

Terwijl u uw kennis van het Chinees steeds verder uitbreidt, komt spelenderwijs ook de cultuur en samenleving van China aan bod. Per les wordt een bepaald onderwerp behandeld en wordt er gekeken hoe Chinezen leven en denken. Verder is er iedere les ruimte om eigen onderwerpen in te brengen en vragen te stellen.

Woensdag 13 januari 2021
14 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. L. (Linda) Luijkx

Van de docente krijgt u een lesboek. De kosten hiervoor bedragen € 12, die u afrekent met de docente.

Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adresgegevens)
L. (Linda) Luijkx
Linda Luijkx heeft Chinastudies gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ze heeft verschillende reizen door het vasteland van China gemaakt en heeft voor haar studie ook een aantal maanden in Taiwan gewoond. Ze is bevoegd docent Chinees en heeft les gegeven op zowel de middelbare school als aan de Universiteit Leiden. Haar interesse ligt vooral in de Chinese politiek, economie en de hedendaagse samenleving.