Cursuscode: TC3

Chinees 3: taal, cultuur, actualiteit (niveau A1 – A2)

Cursuscode: TC3

Deze cursus is bestemd voor cursisten die al eerder, meestal 1 jaar, Chinees hebben geleerd of voor hen met een vergelijkbaar niveau. De cursus behandelt alle vaardigheden van luisteren, spreken, lezen en schrijven, met de focus op actief converseren over verschillende thema’s en actuele situaties. Er wordt ook aandacht besteed aan teksten door het lezen van Chinese karakters, zinnen maken en schrijven. Tijdens de lessen wordt, zoveel mogelijk in het Chinees, bovendien aandacht besteed aan de culturele context, leefwijze en de actualiteit van China. Na het volgen van deze cursus beheerst u ongeveer 300 Chinese basiswoorden.

De cursus wordt in het Nederlands gegeven. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van diverse ondersteunende audiovisuele lesmaterialen en taalleermiddelen. Verwacht wordt dat u thuis nog een paar uur besteedt aan huiswerk en zelfstudie.

Dinsdag 26 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. Y. (Fen) Drubbel-Hou
Boek: Standard Course HSK2 (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Digitaal (Zoom) (klik hier voor de adresgegevens)
Y. (Fen) Drubbel-Hou
Yan Fen Drubbel – Hou (roepnaam: Fen) is geboren en getogen in Zuid-China. Ze is Master Internationaal Chinees Onderwijs (Jinan Universiteit, Guangzhou) en studeerde ook Internationale Bedrijfskunde (Hualian Universiteit). Sinds 1999 woont zij in Nederland. Van 2004 tot 2006 werkte zij bij de visumafdeling van het Nederlandse consulaat in Shanghai en was zij actief in de Hollandse vereniging in Shanghai. Sindsdien geeft zij Chinese taal bij de Chinese School in Den Haag en de Volksuniversiteiten Alphen aan den Rijn, Gouda en Lisse en geeft zij trainingen aan studenten voor het HSK (Hanyu shuiping kaoshi) Chinese Proficiency Test examen. Naast docente Chinees is Fen sales promotor bij Promotion Partners en sales assistant bij ExpoSalesMaster (ESM). Ze schrijft ook regelmatig Chinese artikelen voor de Landelijke Federatie Chinese Vrouwenverenigingen in Nederland als vrijwilliger bij die vereniging. Zie ook haar website, www.chinesetaalleren.nl.