Cursuscode: TC3

Chinees 3: taal, cultuur, actualiteit

Cursuscode: TC3

China is in de wereld steeds belangrijker aan het worden. Het is daarom goed om kennis te nemen van de cultuur van China en van de Chinese samenleving en meer kennis op te doen van het Mandarijn, de belangrijkste Chinese taal. U bouwt daarbij voort op de twee cursussen ‘Chinees voor beginners’ die in 2019 en 2020 zijn gegeven. U oefent het spreken van en het luisteren naar Chinees om vaardigheid te ontwikkelen in het voeren van korte gesprekjes over praktische onderwerpen.

Terwijl u uw kennis van het Chinees steeds verder uitbreidt, komt spelenderwijs ook de cultuur en samenleving van China aan bod. Per les wordt een bepaald onderwerp behandeld en wordt er gekeken hoe Chinezen leven en denken. Verder is er iedere les ruimte om eigen onderwerpen in te brengen en vragen te stellen over het land.

Woensdag 16 september 2020
13 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. L. (Linda) Luijkx

De docent verstrekt u studiemateriaal waarmee u de karakters van het Chinees leert schrijven. De kosten hiervoor bedragen € 12, die u afrekent met de docente.

L. (Linda) Luijkx
Linda Luijkx heeft Chinastudies gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ze heeft verschillende reizen door het vasteland van China gemaakt en heeft voor haar studie ook een aantal maanden in Taiwan gewoond. Ze is bevoegd docent Chinees en heeft les gegeven op zowel de middelbare school als aan de Universiteit Leiden. Haar interesse ligt vooral in de Chinese politiek, economie en de hedendaagse samenleving.