Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: B10b

Basiscursus Meditatie en beweging

Basiscursus Meditatie en beweging
Cursuscode: B10b

In 5 lessen maakt u kennis met de basis van mediteren. De cursus is gericht op mensen die voor het eerst mediteren. De cursus is ook geschikt voor mensen die reeds enige ervaring met meditatie hebben - dan kan het een verdieping zijn en ontdekt u nieuwe onderdelen van meditatie, waarmee u misschien nog niet bekend bent. 
De cursus biedt een afwisselend programma van bewegingsoefeningen en meditatievormen. Ook theorie is een onderdeel daarvan. Daardoor ervaart u hoe het is om te mediteren en wat het met u doet. 

Wat er o.a. aan bod komt:
- Leren ontspannen

- Ademhaling
- Aandachtgerichte oefeningen (mindfulness)
- Lichaamsbewustzijn
- Bodyscan en visualisaties
- Zittende-, staande- en liggende meditaties
- Loopmeditaties (in de zaal)

Aansluitend kunt u tweewekelijkse meditatielessen volgen. Dat biedt een verdieping van uw ervaring met wat meditatie voor u kan betekenen en hoe u meditatie kunt toepassen.

Vrijdag 11 januari 2019
5 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 11:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 60,00
Mw. C. (Carola) Wallet
Zorg dat u makkelijke kleding draagt, en een vest/trui en warme sokken meeneemt. Het is ook fijn om een flesje water bij u te hebben.
11:00 - 12:15
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
C. (Carola) Wallet
C. (Carola) Wallet
Carola Wallet heeft altijd veel gesport (hardlopen/fietsen/zwemmen/yoga). Daarnaast ging haar interesse uit naar energie- en lichaamswerk. Ze heeft daartoe ook diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Tijdens een periode van ziekte en minder energie leerde zij de Chinese bewegingsvorm Chi Neng Qigong. Dat gaf zoveel positief resultaat dat ze de opleiding tot instructeur heeft gedaan tot level 1- en level 2. In 2011 is zij begonnen met haar bedrijf Chicaro, waarmee zij lessen en workshops geeft in Pilates, (Mindful)Yoga, Chi Neng Qigong, lachyoga en meditatie. Na een opleiding tot allround meditatieleraar/coach is zij doorgegaan tot paramedisch therapeut. Vorig jaar mocht zij daar Lachyoga-leader aan toevoegen. Carola deelt haar kennis graag met anderen, zodat ook zij meer bewust en ontspannen in het middelpunt van hun leven komen te staan. Daardoor gaat de energie stromen en komen zij zowel lichamelijk als mentaal in balans.