Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: M84

Arduino voor gevorderden

Arduino voor gevorderden
Cursuscode: M84

In de basiscursus hebt u geleerd, hoe u kunt werken met verschillende Arduino-modulen. In de vijf workshops van deze vervolgcursus leert u ingewikkelder systemen te maken, maar is er ook meer aandacht voor de software. Systemen die u niet zomaar in de winkel kunt kopen!
Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eerder aangeschafte materialen, maar ook van een aanvullende materiaalset. U maakt kennis met de mini (ATTiny85) processor, met de WiFi (ESP8266) board, met de Arduino NANO (ATMEGA328), een MP3 geluidmodule, een relaismoduul, een grote dotmatrix LED (MAX7219) display, intelligente led’s (WS2812) en veel meer.


Het programma van de cursus is:
1e           Universeel programmeren (meerdere typen processoren) en de ATTiny85.

2e            Met de Arduino het internet op met de WIFI processor, de ESP8266.
3e            Een weerstation maken, remote control via de ESP8266 en een relaismoduul.
4e            Bouw met de 8x8x40 LED display en een Arduino NANO de Ultieme klok.
5e            Maak van uw basisset een jukebox met 4000 muzieknummers.

U werkt met uw eigen Arduino set en met een aanvullende onderdelenset. De kosten van deze set, € 39-, worden samen met het cursusgeld verrekend.

 

Maandag 8 februari 2021
5 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 138,00
Dhr. L.J. (Leo) van Leeuwen, Dhr. G.J.M. (Ruud) van der Meer
19:30 - 21:30
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L.J. (Leo) van Leeuwen
L.J. (Leo) van Leeuwen
oa begeleider Arduino Café
G.J.M. (Ruud) van der Meer
G.J.M. (Ruud) van der Meer
Is elektronicus, software en hardware ontwerper, docent en werkte ruim 40 jaar bij een grote elektronica multinational. Hij begon zijn loopbaan in de elektronica en de procesautomatisering. De eerste digitale besturings en computer-systemen zijn bij hem al in 70er jaren gepasseerd. Hij ontdekte dat lang niet iedereen zonder extra studie de weg naar nieuwe technieken in kon slaan en is toen les gaan geven op het bedrijf en op de ROC???s op het gebied van elektro, elektronica, digitale technieken, communicatietechnieken en mechatronica. In totaal gedurende ruim 20 jaar. Privé zijn door hem kleine computersystemen ingezet voor domotica doeleinden. Internationaal is de Arduino het betaalbare universeel inzetbare computersysteem en is geschikt o.a. voor domotica. Een soort LEGO met elektronica. Met een Arduino cursus/workshop is het de bedoeling mensen die gebruik willen maken van deze techniek over de drempel te helpen. En het is echt FUN om schakelingen met de Arduino te bouwen. Techniek is leuk!