Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: M06

Arduino introductie 2019

Arduino introductie 2019
Cursuscode: M06

Bent u nieuwsgierig geworden naar Arduino, kom dan naar de Arduino-introductiebijeenkomst bij de LVU.
Onze docent Ruud van der Meer zal laten zien wat er allemaal kan met Arduino microprocessoren. Ook komen de verschillen en de overeenkomsten met andere kleine micro systemen aan bod. Praktische zaken als wat voor hardware, software zullen worden behandeld.
Na afloop kunt u beslissen of u zich voor de vier workshops van de Basiscursus Arduino wilt inschrijven en de Arduinoset wilt bestellen.

Maandag 6 januari 2020
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 13,50
Dhr. G.J.M. (Ruud) van der Meer
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
G.J.M. (Ruud) van der Meer
G.J.M. (Ruud) van der Meer
Is elektronicus, software en hardware ontwerper, docent en werkte ruim 40 jaar bij een grote elektronica multinational. Hij begon zijn loopbaan in de elektronica en de procesautomatisering. De eerste digitale besturings en computer-systemen zijn bij hem al in 70er jaren gepasseerd. Hij ontdekte dat lang niet iedereen zonder extra studie de weg naar nieuwe technieken in kon slaan en is toen les gaan geven op het bedrijf en op de ROC???s op het gebied van elektro, elektronica, digitale technieken, communicatietechnieken en mechatronica. In totaal gedurende ruim 20 jaar. Privé zijn door hem kleine computersystemen ingezet voor domotica doeleinden. Internationaal is de Arduino het betaalbare universeel inzetbare computersysteem en is geschikt o.a. voor domotica. Een soort LEGO met elektronica. Met een Arduino cursus/workshop is het de bedoeling mensen die gebruik willen maken van deze techniek over de drempel te helpen. En het is echt FUN om schakelingen met de Arduino te bouwen. Techniek is leuk!