Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: M62

The Universe Revisited

The Universe Revisited
Cursuscode: M62

Wat in de presentatie ‘Alles over het heelal in één dag’ nog betrekkelijk vluchtig is behandeld, wordt nader uitgewerkt, verdiept en aangevuld. En uiteraard met veel spectaculaire en fascinerende beelden en video’s.

De methoden en technieken die astronomen gebruiken zijn de laatste jaren ingrijpend verbeterd; met veel beelden laten we dat zien. De laatste ontwikkelingen komen aan de orde, zoals de recent ontdekte zwaartekrachtgolven en de eerste foto van een zwart gat. Ook verkennen we onbekend terrein: wat weten we nog niet? En wat zijn op dit moment nog mysteries?

Daarna landen we weer met beide benen op de grond en zoeken het dichter bij huis. Zoals ruimtevaart; wat doen ze daar boven en waar is dat goed voor? En wat weten we nu eigenlijk over onze buren – de planeten van ons eigen zonnestelsel?

We eindigen met het “breaking news”: wat zijn de belangrijke ontdekkingen van het afgelopen jaar?

Zaterdag 17 april 2021
1 lezing van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 67,50
Dhr. RI Th.P.M. (Theo) van Es
10:00 - 16:00
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
RI Th.P.M. (Theo) van Es
RI Th.P.M. (Theo) van Es
Theo van Es is sinds 1 januari 2016 gepensioneerd en besteedt nu zijn tijd aan het houden van lezingen over het heelal en moderne natuurkunde. Daarnaast is hij lid van de gemeenteraad in zijn woonplaats Steenbergen. In zijn werkzame leven was hij vele jaren directeur van een tweetal verzekeringsmaatschappijen. Bij KPN was hij 15 jaar manager innovatie. Zo’n veertig keer per jaar verzorgt hij een lezing over het heelal, bij de volksuniversiteiten van Alphen aan den Rijn, Breda, Gouda en Woerden maar ook voor bedrijven en in theaters. Bij belangrijke wetenschappelijke gebeurtenissen geeft hij op de radio toelichting. Zijn motivatie bij het geven van lezingen is vooral om zijn fascinatie over het heelal aan het publiek over te brengen.