Cursuscode: ML20

Rust, harmonie en verbinding in je samengestelde gezin

Cursuscode: ML20

«Ouder word je na negen maanden zwangerschap. Stiefouder ben je in veel gevallen ‘ineens’, zonder dat je weet wat er van je wordt verwacht en wat dit met zich brengt». Je hebt de liefde van je leven ontnoet en wil niets liever dan samen ‘verder’. Samenwonen of trouwen is dan een logisch gevolg. En dan blijkt dat deze stap écht spannend is of dat het niet zo goed werkt. Helaas gaan 2 op de 3 gezinnen binnen vijf jaar weer uit elkaar. Loyaliteitsproblemen, onrealistische verwachtingen en de invloed van de ex-partner liggen hier vaak aan ten grondslag. Recent toonde een Amerikaans onderzoek aan dat de komst van een stiefouder voor kinderen méér stress veroorzaakt dan de scheiding van de ouders op zich en dat voorlichting aan (stief)ouders de kans van slagen van het stiefgezin vergroot.
Tijdens deze lezing krijg je antwoord op vragen als : Fases van een samengesteld gezien, wat is mijn rol binnen het samengestelde gezin ? Hoe ga je om met stiefkinderen ? Hoe steun je elkaar als partners in een samengesteld gezin? De lezing biedt ook inzicht in dynamieken, loyaliteiten, verwachtingen binnen het samengestelde gezin.

Deze lezing is voor stellen die binnekort gaan samenwonen of inmiddels samenwonen, maar verbetering willen in de wijze waarop het gezin functioneert. Als je zonder partner wil komen, ben je ook van harte welkom – het heeft alleen een groter effect als je samen komt.

Woensdag 15 mei 2019
1 lezing van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Mw. M.M. (Margarita) Bernal, Mw. L. (Lorien) de Roode
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
M.M. (Margarita) Bernal
Margarita Bernal is trainer, coach en relatietherapeut. Haar passie is mensen begeleiden naar wie ze ten diepste zijn, zodat ze wat in potentie aanwezig is, naar buiten kunnen brengen. Vanuit haar eigen praktijk voor coaching, counselling en training, Strokes begeleidt ze al 11 jaar mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ook begeleidt ze sinds afgelopen februari vanuit haar bedrijf Stiefgoed Leiden samengestelde gezinnen naar harmonie en rust. Meer over haar http://www.stiefgoed.nl/margarita-bernal/.