Cursusnummer:
M10

Merijn Tinga

Merijn Tinga

Merijn Tinga, bioloog, activist, heeft sinds 10 jaar een grote reputatie verworven door zijn strijd tegen de vervuiling van het milieu met plastic en tegen de wegwerpmaatschappij meer in het algemeen. De meeste aandacht trokken zijn surftochten over zee met surfplanken gemaakt van plastic afval, zoals nu in juni 2023 zijn tocht van Oslo naar Londen, om Engeland te bewegen tot de invoering van statiegeld op plastic flesjes. Hij voert ook actie om gemeenten, kantoren, horeca, festivals e.a. tot hergebruik te brengen. In juli 2022 surfte hij in Mission Reuse Expeditie van Brussel naar Amsterdam, een afstand van 385 km over binnenwateren en de zee, even ver als de hele rij plastic bekertjes die iedere ochtend in Nederland worden weggegooid.
Met zijn activiteiten weet hij regeringen, regionale en stadsbesturen, bedrijven en instellingen te overtuigen van het belang van hergebruik en het vermijden van plastic afval.

Dit najaar komt hij praten bij de LVU over zijn acties en beantwoordt hij vragen van het publiek. En vertoont hij de film Surfer to-go over de Mission Reuse Expeditie.

Kom luisteren naar Merijn Tinga en zijn film bekijken. Aanmelding vooraf bij de LVU is noodzakelijk. Dat kan via de website van de LVU of per mail.

Van iedere inschrijving wordt € 10 beschikbaar gesteld aan de acties van de Plastic Soup Surfer.

Startdatum
Lesvorm