Cursuscode: M10

Lezingencyclus over het vroegmiddeleeuwse Leiderdorp

Cursuscode: M10

In samenwerking met het Leiderdorps Museum organiseert de LVU de komende seizoenen een programma van lezingen over onderwerpen uit de Leiderdorpse geschiedenis. Deels betreft het onderwerpen waarover vanuit het Museum al eerder werd gepubliceerd, maar ook zullen er lezingen op het programma verschijnen die ingaan op de thema’s van de tentoonstellingen die het Museum organiseert.
De afgelopen tientallen jaren zijn verschillende keren archeologische opgravingen verricht in Leiderdorp. De laatste keer betrof het opgravingen op het Samsonveldje in 2013 door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. Eind vorig jaar is het rapport over deze opgravingen uitgebracht. Het Leiderdorps Museum organiseert vanaf begin 2019 een tentoonstelling over de resultaten van dit werk.
Samen met het Museum organiseert de LVU een cyclus van drie lezingen over het vroegmiddeleeuwse Leiderdorp.

Woensdag 19 december 2018
3 lezingen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. M.F.P. (Menno) Dijkstra, Dhr. A.A.A. (Arno) Verhoeven
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
M.F.P. (Menno) Dijkstra
Arno Verhoeven is als universitair docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde over het aardewerk, de kammen en de munten uit Leiderdorp. Op de UvA doceert hij over uiteenlopende onderwerpen zoals landelijke nederzettingen, vroege steden en handel in de middeleeuwen.