Cursuscode: ML16

De allereerste industriële revolutie: techniek en uitvindingen in de Middeleeuwen

Cursuscode: ML16

Het begrip Industriële Revolutie wordt doorgaans gekoppeld aan de late 18de en de 19de eeuw, maar de Middeleeuwen kenden een groot aantal uitvindingen die leidden tot mechanisatie van de productie en sterk ingrepen in de sociale organisatie van de arbeid. Als uitvinder was Leonardo da Vinci niet de eerste, maar de laatste van een lange traditie. De lezing presenteert een groot aantal uitvindingen, van spinnewiel tot ‘wing-suit’, van automaat tot speelgoedhelicopter. Allemaal voorbeelden van de vindingrijkheid van de mens.

Woensdag 14 februari 2018
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 20:00
Dhr. prof. dr. D.E.H. (Dick) de Boer
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
prof. dr. D.E.H. (Dick) de Boer
Dick de Boer studeerde Geschiedenis en Nederlands aan de Leidse Universiteit. Hij werkte als onderzoeker, geschiedenisleraar en universitair docent in Leiden, tot hij in 1992 hoogleraar Middeleeuwse Geschiedenis werd in Groningen. Na zijn pensionering in 2011 is hij in Leiderdorp komen wonen. Hij publiceerde meer dan 200 boeken en artikelen en maakte tientallen TV-programma’s (o.a. voor de TELEACserie “Verre Verwanten”).