Cursuscode: ML16

Alles over het heelal in één dag

Cursuscode: ML16

U krijgt in een wervelende show een beeld van wat wij op dit moment over het heelal weten. Met fascinerende beelden en video’s. Voorkennis is niet nodig, wel het vermogen om “out of the box” te denken.
We beginnen met een reis door het heelal. Wat voor bizarre objecten komen we daar allemaal tegen? Planeten, melkwegstelsels, zwarte gaten… Het komt allemaal langs. Daarna ontdekken we wat Albert Einstein bedoelde toen hij ons leerde dat de tijd niet voor iedereen even snel loopt en dat zwaartekracht eigenlijk een menselijke illusie is.
Ook de vraag of er leven is buiten onze aard komt aan de orde. Hoe groot is dan de kans dat het bestaat? Tot slot staan we stil bij die eeuwige vraag: Hoe is ons heelal ontstaan? Is het wel ontstaan, of is het er altijd geweest? En komt het ooit tot een einde?
Deze dag wordt een combinatie van wetenschap en entertainment. U komt verbaasd thuis, met nieuwe inzichten.

Zaterdag 16 maart 2019
1 lezing van 6 uur aanvangstijd 10:00
Dhr. RI Th.P.M. (Theo) van Es
Bij deze lezing is een lekkere lunch van Danice inbegrepen.
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
RI Th.P.M. (Theo) van Es