Cursuscode: M61

Alles over het heelal in één dag

Cursuscode: M61

U krijgt in een wervelende show een beeld van wat wij op dit moment over het heelal weten. Met fascinerende beelden en video’s. Voorkennis is niet nodig, wel het vermogen om “out of the box” te denken.
We beginnen met een reis door het heelal. Wat voor bizarre objecten komen we daar allemaal tegen? Planeten, melkwegstelsels, zwarte gaten… Het komt allemaal langs. Daarna ontdekken we wat Albert Einstein bedoelde toen hij ons leerde dat de tijd niet voor iedereen even snel loopt en dat zwaartekracht eigenlijk een menselijke illusie is.
Ook de vraag of er leven is buiten onze aard komt aan de orde. Hoe groot is dan de kans dat het bestaat? Tot slot staan we stil bij die eeuwige vraag: Hoe is ons heelal ontstaan? Is het wel ontstaan, of is het er altijd geweest? En komt het ooit tot een einde?
Deze dag wordt een combinatie van wetenschap en entertainment. U komt verbaasd thuis, met nieuwe inzichten.

Zaterdag 13 maart 2021
1 lezing van 6 uur aanvangstijd 10:00
Dhr. RI Th.P.M. (Theo) van Es

Bij deze lezing is een lunch inbegrepen.

Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adresgegevens)
RI Th.P.M. (Theo) van Es
Theo van Es is sinds 1 januari 2016 gepensioneerd en besteedt nu zijn tijd aan het houden van lezingen over het heelal en moderne natuurkunde. Daarnaast is hij lid van de gemeenteraad in zijn woonplaats Steenbergen. In zijn werkzame leven was hij vele jaren directeur van een tweetal verzekeringsmaatschappijen. Bij KPN was hij 15 jaar manager innovatie. Zo’n veertig keer per jaar verzorgt hij een lezing over het heelal, bij de volksuniversiteiten van Alphen aan den Rijn, Breda, Gouda en Woerden maar ook voor bedrijven en in theaters. Bij belangrijke wetenschappelijke gebeurtenissen geeft hij op de radio toelichting. Zijn motivatie bij het geven van lezingen is vooral om zijn fascinatie over het heelal aan het publiek over te brengen.