Cursuscode: ML81

Alle begin is moeilijk: de ontwikkelingen tot 1918

Cursuscode: ML81

De mens heeft al heel lang willen vliegen, als een vogel. Wie kent niet de mythe van Icarus, die neerstortte omdat de zon de was smolt waarmee hij de vleugels had bevestigd. Of de gebroeders Montgolfier, die in 1783 als eersten per ballon opstegen. En Otto Lilienthal en de gebroeders Wright. De lezing  begint met de mogelijkheden om de zwaartekracht te overwinnen en vervolgt met de technische stappen die zijn gezet om gecontroleerd op te stijgen en weer gecontroleerd te landen.

Woensdag 29 januari 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Dhr. I. (Igno) van den Enden
I. (Igno) van den Enden
Igno van den Enden studeerde in 1969 in Delft af als ingenieur vliegtuigbouwkunde, productietechniek en begon zijn loopbaan bij Aviolanda/Fokker in Papendrecht. Werkte daarna als (technisch) manager bij het bedrijfsleven en de overheid. Stond onder andere aan de wieg van de Nederlandse Kustwacht en de Onderzoeksraad voor de Transportveiligheid. Hij sloot zijn carrière af als zelfstandig interimmanager en is nu gepensioneerd. Igno van den Enden was van 1970 tot 2012 houder van een vliegbrevet.