Cursuscode: M80

“Om te vliegen heeft de mens een vliegtoestel nodig”.

Cursuscode: M80

100 jaar commerciële luchtvaart, de KLM begon regelmatige vluchten in 1919, is aanleiding om in te gaan op de ontwikkeling van de techniek in de luchtvaart.

In twee avondlezingen neemt de spreker de toehoorder mee in de geschiedenis van de technische ontwikkeling van luchtvaartuigen. De twee delen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

Woensdag 29 januari 2020
2 lezingen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. I. (Igno) van den Enden
I. (Igno) van den Enden
Igno van den Enden studeerde in 1969 in Delft af als ingenieur vliegtuigbouwkunde, productietechniek en begon zijn loopbaan bij Aviolanda/Fokker in Papendrecht. Werkte daarna als (technisch) manager bij het bedrijfsleven en de overheid. Stond onder andere aan de wieg van de Nederlandse Kustwacht en de Onderzoeksraad voor de Transportveiligheid. Hij sloot zijn carrière af als zelfstandig interimmanager en is nu gepensioneerd. Igno van den Enden was van 1970 tot 2012 houder van een vliegbrevet.