Cursuscode: M75

Zoeken naar uw verborgen familieverleden

Cursuscode: M75

Het ontrafelen van een familieverleden is de laatste jaren erg populair geworden. Daar hebben televisieprogramma’s zoals “Verborgen verleden” zeker toe bijgedragen. Vroeger was het uitzoeken een omvangrijke klus, waarvoor al snel een bezoek naar een archief noodzakelijk was. Tegenwoordig kan al veel via internet gezocht worden, maar natuurlijk zijn niet alle gegevens op internet te vinden.
Deze cursus is een goede start om in zes cursusbijeenkomsten te leren zoeken naar ieders familieverleden. Na zes bijeenkomsten heeft elke cursist in ieder geval een kwartierstaat kunnen maken tot en met z’n  betovergrootouders (5e generatie). Daarin worden niet alleen namen genoteerd, maar ook beroepen, woonplaatsen en misschien zelfs de welstand van een gezin achterhaald. Met andere woorden u leert detective te worden naar de geschiedenis van uw familie. In de laatste les wordt aandacht besteed aan het publiceren van de resultaten van uw onderzoek”.

Het gebruik van een laptop tijdens de cursus is handig maar niet noodzakelijk.

Dinsdag 21 januari 2020
6 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. S.G. (Sytske) Visscher
S.G. (Sytske) Visscher