Cursuscode: M80

Zoeken naar uw verborgen familieverleden

Cursuscode: M80

Het ontrafelen van een familieverleden is de laatste jaren erg populair geworden. Daar hebben televisieprogramma’s zoals “Verborgen verleden” zeker toe bijgedragen. Vroeger was het uitzoeken een omvangrijke klus, waarvoor al snel een bezoek naar een archief noodzakelijk was. Tegenwoordig kan al veel via internet gezocht worden, maar natuurlijk zijn niet alle gegevens op internet te vinden.
Deze cursus is een goede start om in zes cursusbijeenkomsten te leren zoeken naar ieders familieverleden. Na zes bijeenkomsten heeft elke cursist in ieder geval een kwartierstaat kunnen maken tot en met z’n  betovergrootouders (5e generatie). Daarin worden niet alleen namen genoteerd, maar ook beroepen, woonplaatsen en misschien zelfs de welstand van een gezin achterhaald. Met andere woorden u leert detective te worden naar de geschiedenis van uw familie.
Het gebruik van een laptop tijdens de cursus is handig maar niet noodzakelijk.

Woensdag 7 februari 2018
6 lessen van 2 uur , om de 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. J.G. (Jan) Tolboom
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
J.G. (Jan) Tolboom
Jan Tolboom is, als onderwijzer, schoolhoofd, docent geschiedenis, bestuurder van een scholengroep in het voortgezet onderwijs en gemeentelijk inspecteur, langdurig in het onderwijs werkzaam geweest. Al heel lang is hij actief in genealogisch en daaruit voortvloeiend historisch onderzoek, publiceert daarover en houdt lezingen. Hij os voorzitter van de afdeling Rijnland van de Nederlandse Genealogische Verenging.