Cursuscode: M41

Psychologie in het dagelijks leven 2

Cursuscode: M41

Waarom reageren vrouwen soms anders dan mannen? Wat is de invloed van een groep op een individu?
Heeft iedereen vooroordelen? Wat gebeurt er als iemand afwijkt van de norm of het gemiddelde? Is dat te voorspellen of testen? Hoe motiveer je jezelf of iemand anders?
Ook hier zijn vele theorieën over opgezet. De docent neemt u mee in de belangrijkste stromingen uit heden en verleden. Beroemde experimenten en belangrijke grondleggers komen uitgebreid aan bod. U zult ontdekken dat er meerdere invalshoeken zijn om menselijk gedrag te bekijken.
Door kleine oefeningen en diverse vormen van interactie gaat de psychologie meer leven en kijkt  u daarna misschien met een andere blik naar uzelf of naar uw medemens.

Dinsdag 26 maart 2019
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. I. (Irene) Timmers
Locatie: Pluspunt (klik hier voor de adres gegevens)
drs. I. (Irene) Timmers
Irene Timmers is in 1994 afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de universiteit van Leiden. Zij heeft enkele jaren lesgegeven in de psychologie op diverse HBO-opleidingen. Daarna is zij jarenlang als docent op een MBO- en diverse volwassen-opleidingen actief geweest.