Cursuscode: M41

Psychologie in het dagelijks leven 1

Cursuscode: M41

Bent u ook altijd al geïnteresseerd geweest in hoe mensen denken? Waarom we bepaalde keuzes maken? De psychologie probeert hier antwoord op te geven.
In de loop van de geschiedenis hebben velen hier hun theorieën over opgezet. De docente neemt u mee in de belangrijkste stromingen uit heden en verleden. Beroemde experimenten en belangrijke grondleggers komen uitgebreid aan bod in deze inleiding in de psychologie.
Daarnaast komen onderwerpen aan bod, zoals waarnemen, communicatie, ontwikkeling van de mens en ziektebeelden. Door kleine oefeningen en diverse vormen van interactie gaat de psychologie meer leven en krijgt u een beeld van het brede vakgebied van de psychologie.

Beide delen van de cursus psychologie zijn los van elkaar te volgen.

Dinsdag 26 maart 2019
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. I. (Irene) Timmers
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
drs. I. (Irene) Timmers
Irene Timmers is in 1994 afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de universiteit van Leiden. Zij heeft enkele jaren lesgegeven in de psychologie op diverse HBO-opleidingen. Daarna is zij jarenlang als docent op een MBO- en diverse volwassen-opleidingen actief geweest.