Cursuscode: M90

Mohamed – Perspectieven op de Profeet

Cursuscode: M90

Na de succesvolle cursussen over de Islam in Nederland en Koranlezen in vergelijkend perspectief, zal Dr Welmoet Boender (Vrije Universiteit Amsterdam) weer een cursus verzorgen over één van de meest besproken onderwerpen van deze tijd: de islam. Ditmaal staat de profeet Mohammed centraal. Aan de hand van het boek van de Utrechtse hoogleraar Christian Lange, Mohammed. Perspectieven op de Profeet (AUP 2017), bespreken we in 3 avonden beeldvormingen over de profeet vanuit islamitische, christelijke en seculiere perspectieven. Deze module beantwoordt de vraag waarom hedendaagse discussies over de profeet Mohammed vaak gepaard gaan met zulke sterke emoties.

De cursus is geschikt voor mensen met en zonder kennis van de islam.

Het is niet strikt noodzakelijk, maar het wordt wel sterk aanbevolen het boek aan te schaffen.

Woensdag 4 november 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. W. (Welmoet) Boender
Boek: Mohamed – perspectieven op de Profeet (klik hier voor meer informatie)
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adresgegevens)
W. (Welmoet) Boender
Dr. Welmoet Boender is islamoloog en antropoloog. Zij houdt zich al vele jaren met de Islam en daarmee verbonden onderwerpen bezig in onderzoek en onderwijs. Zij is verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Leiden islam Academie van de Universiteit Leiden.