Cursuscode: M41

De Koran lezen in vergelijkend perspectief

Cursuscode: M41

De Koran vormt de basis van de islam. Deze cursus van drie lessen is een toegankelijke inleiding in de ontstaansgeschiedenis en inhoud van de Koran. Wanneer en in welke context werd de Koran geopenbaard? Wat zijn de belangrijkste thema's? En hoe bestuderen moslimgeleerden de Koran?

Tijdens drie avonden krijgen de deelnemers antwoorden op deze vragen. We lezen gezamenlijk enkele Koranteksten en leren verschillende exegetische tradities (tafsir) kennen. Ook bespreken we hoe in de Koran over christenen en joden wordt gesproken. Het lezen van enkele Bijbelteksten maakt het mogelijk om een vergelijking te maken tussen de heilige boeken van de twee grootste monotheïstische godsdiensten.

Deze cursus is geschikt voor mensen met en zonder kennis van de Islam.

Woensdag 11 maart 2020
3 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. W. (Welmoet) Boender
W. (Welmoet) Boender
Dr. Welmoet Boender is islamoloog en antropoloog. Zij houdt zich al vele jaren met de Islam en daarmee verbonden onderwerpen bezig in onderzoek en onderwijs. Zij is verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Leiden islam Academie van de Universiteit Leiden.