Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: M24

Arduino voor gevorderden

Arduino voor gevorderden
Cursuscode: M24

In de inleidende cursus hebt u geleerd hoe u kunt werken met een Arduino Mega 2560 set. 
In de vijf vervolgworkshops leert u ingewikkelder systemen te maken. Systemen die u niet zomaar in de winkel kunt kopen! Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eerder aangeschafte materialen, maar ook is aanvullend materiaal, waaronder ATTiny85 processors, een ESP8266 board, een geluidmodule, een grote LED display en een Arduino Nano nodig. 

In de eerste workshop maakt u kennis met de kleinste Arduino telg, de ATTiny85 processor en maakt u, met leds en met speciale digitale leds, hier een digitale dobbelsteen mee.

De tweede workshop is gewijd aan de digitale WIFI processor, de ESP8266, die u construeert met het ESP8266 board. Uw bouwt hier een op afstand bedienbare tekstdisplay mee, te bedienen via uw mobiel. Maar u kunt ook een via WiFi bedienbare lampensturing maken. Aan u de keuze.

In de derde workshop bouwt u wat u in de tweede workshop heeft gemaakt.

In de vierde workshop gaan we een sprekende klok bouwen met een temperatuurmeter en een geluidmodule. Maar u kunt er ook uw eigen Big Ben van maken.

In de vijfde workshop gaan we verder met de klok en bouwen we een jukebox met de startersset uit de eerste cursus.
In de jukebox kunnen 4000 muzieknummers worden gekozen en hij kan ook willekeurig de hele dag de muziek uitkiezen. U zorgt zelf voor de muziekbestanden en de benodigde SDkaart. 

U werkt met uw eigen Arduinoset (van de starterscursus) en heeft een aanvullende onderdelenset nodig.
De cursusprijs is inclusief de kosten van deze aanvullende set van € 35,00.
U neemt zelf een SDkaart met muziek mee om te kunnen gebruiken bij het onderdeel jukebox.

 

Maandag 4 februari 2019
5 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 99,00 plus € 35,00 materiaalkosten.
Dhr. G.J.M. (Ruud) van der Meer
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
G.J.M. (Ruud) van der Meer
G.J.M. (Ruud) van der Meer
Is elektronicus, software en hardware ontwerper, docent en werkte ruim 40 jaar bij een grote elektronica multinational. Hij begon zijn loopbaan in de elektronica en de procesautomatisering. De eerste digitale besturings en computer-systemen zijn bij hem al in 70er jaren gepasseerd. Hij ontdekte dat lang niet iedereen zonder extra studie de weg naar nieuwe technieken in kon slaan en is toen les gaan geven op het bedrijf en op de ROC???s op het gebied van elektro, elektronica, digitale technieken, communicatietechnieken en mechatronica. In totaal gedurende ruim 20 jaar. Privé zijn door hem kleine computersystemen ingezet voor domotica doeleinden. Internationaal is de Arduino het betaalbare universeel inzetbare computersysteem en is geschikt o.a. voor domotica. Een soort LEGO met elektronica. Met een Arduino cursus/workshop is het de bedoeling mensen die gebruik willen maken van deze techniek over de drempel te helpen. En het is echt FUN om schakelingen met de Arduino te bouwen. Techniek is leuk!