Volksuniversiteit Leiderdorp
071-5411732
Cursuscode: M95

Arduino

Arduino
Cursuscode: M95

Wat is een Arduino? Wat kan ik er mee?

Velen van u zullen wel eens de naam Arduino zijn tegengekomen, sommige hebben wel eens op de site van www.arduino.cc gekeken, maar een enkeling zal er toe zijn gekomen om echt met een Arduino iets te maken. Toch is deze drempel niet zo groot als u misschien zou verwachten en het kost ook nog eens weinig geld om wat te experimenteren met de Arduino.
De Arduino is eigenlijk een soort LEGO met elektronica blokjes, creatieve mensen kunnen door de blokjes met elkaar te combineren fantastische werkende creaties opbouwen.
En het is geschikt voor jong en oud, dus van 8 tot 80.

Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan op zaterdag 17 februari kijken bij LVU.
Onze docent Ruud vd Meer zal laten zien wat er allemaal kan met Arduino microprocessoren.
Ook komen de verschillen en de overeenkomsten met andere kleine micro systemen aan bod. Praktische zaken als: wat voor hardware, software zullen worden behandeld.

Bent u hierna geïnteresseerd dan kunt u zich opgeven voor de 4 delige vervolgcursus.
Na inschrijving bestellen wij de voor de cursus benodigde materialen waar u dan vanaf de eerste les mee aan de gang kunt gaan. De Arduino set is uw eigendom en na afloop van de cursus doorgaan met de vele bouwvoorbeelden die u op het internet kunt vinden.
Alle voorbeelden staan in het bijgevoegde lesboek, staan op het internet en worden tijdens de workshop behandeld. Wij gaan er van uit dat u voor het programmeren gebruik maakt van uw eigen notebook oid. (een Mac of Linux mag ook).

Hier onder wat foto’s van de Arduino ontwikkelset welke zal worden gebruikt.
De set is voorzien van de uitgebreidste versie van de Arduino, de MEGA. U kunt er dus echt mee verder.

 

Zaterdag 17 maart 2018
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 79,00 plus € 39,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. G.J.M. (Ruud) van der Meer
10:00 - 12:00
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
G.J.M. (Ruud) van der Meer
G.J.M. (Ruud) van der Meer
Is elektronicus, software en hardware ontwerper, docent en werkte ruim 40 jaar bij een grote elektronica multinational. Hij begon zijn loopbaan in de elektronica en de procesautomatisering. De eerste digitale besturings en computer-systemen zijn bij hem al in 70er jaren gepasseerd. Hij ontdekte dat lang niet iedereen zonder extra studie de weg naar nieuwe technieken in kon slaan en is toen les gaan geven op het bedrijf en op de ROC’s op het gebied van elektro, elektronica, digitale technieken, communicatietechnieken en mechatronica. In totaal gedurende ruim 20 jaar. Privé zijn door hem kleine computersystemen ingezet voor domotica doeleinden. Internationaal is de Arduino het betaalbare universeel inzetbare computersysteem en is geschikt o.a. voor domotica. Een soort LEGO met elektronica. Met een Arduino cursus/workshop is het de bedoeling mensen die gebruik willen maken van deze techniek over de drempel te helpen. En het is echt FUN om schakelingen met de Arduino te bouwen. Techniek is leuk!