Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: M22

Arduino

Arduino
Cursuscode: M22

Steeds meer dingen die mensen maken, werken op elektronische besturing: bewegingsgestuurde lampen, een universele afstandsbediening, een weerstation, een plantbewateringssysteem. Voor de besturing werk je met een Arduino, een opensource-computerplatform. In deze cursus leert u, hoe u met een Arduino kunt werken.

De Arduino bestaat uit een microprocessor, een usb-kabel en programmeersoftware om onderdelen aan te sturen. Het is een soort LEGO met elektronicablokjes en door ze met elkaar te combineren kun je allerlei fantastische werkende creaties opbouwen. Op het Internet zijn er duizenden te vinden. Arduino is veel minder moeilijk dan je zou denken en bovendien goedkoop, en geschikt voor jong en oud.

De cursus begint met een inleidende bijeenkomst, waarin onze docent Ruud van der Meer u laat zien wat er allemaal kan met Arduino-microprocessoren. Ook komen de verschillen en overeenkomsten met andere kleine microsystemen aan bod, net als praktische zaken zoals wat voor hardware en software. Ná deze bijeenkomst volgen er vier workshops, waarin u zelf aan de slag gaat met Arduino.

Voor de deelnemers aan de vier workshops worden de benodigde materialen besteld. De Arduino-set waarmee u deze cursus gaat werken, kost ca. € 35,- (dit is inclusief invoerrechten) en is uw eigendom. Na afloop van de cursus kun u dus zelf doorgaan met de vele bouwvoorbeelden die u op het Internet kunt vinden. Of misschien kunt u al een eigen ontwerp maken! 

Zodra zeker is of de cursus doorgaat, worden de sets besteld. Uw set wordt alleen in de bestelling meegenomen als u deze aan de LVU heeft betaald. Daarom verzoeken wij u vriendelijk de set op tijd te betalen. 

Tijdens de cursus programmeert u met uw eigen laptop.

U kunt desgewenst eerst intekenen voor de inleidende bijeenkomst op maandag 8 oktober (kosten € 13,50) en daarna beslissen of u zich voor de vier workshops wilt inschrijven.

Maandag 12 november 2018
4 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 38,50 plus € 37,00 materiaalkosten.
Dhr. G.J.M. (Ruud) van der Meer
19:30 - 21:30
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
G.J.M. (Ruud) van der Meer
G.J.M. (Ruud) van der Meer
Is elektronicus, software en hardware ontwerper, docent en werkte ruim 40 jaar bij een grote elektronica multinational. Hij begon zijn loopbaan in de elektronica en de procesautomatisering. De eerste digitale besturings en computer-systemen zijn bij hem al in 70er jaren gepasseerd. Hij ontdekte dat lang niet iedereen zonder extra studie de weg naar nieuwe technieken in kon slaan en is toen les gaan geven op het bedrijf en op de ROC???s op het gebied van elektro, elektronica, digitale technieken, communicatietechnieken en mechatronica. In totaal gedurende ruim 20 jaar. Privé zijn door hem kleine computersystemen ingezet voor domotica doeleinden. Internationaal is de Arduino het betaalbare universeel inzetbare computersysteem en is geschikt o.a. voor domotica. Een soort LEGO met elektronica. Met een Arduino cursus/workshop is het de bedoeling mensen die gebruik willen maken van deze techniek over de drempel te helpen. En het is echt FUN om schakelingen met de Arduino te bouwen. Techniek is leuk!