Volksuniversiteit Leiderdorp
071-5411732
Cursuscode: K25-4

Anatomiegebouw (Moderne architectuur in de regio 4)

Anatomiegebouw (Moderne architectuur in de regio 4)
Cursuscode: K25-4

Als gebouwen behouden moeten blijven, maar de oorspronkelijke gebruiker is er niet meer of de functie die het gebouw had is niet meer nodig, is de altijd intrigerende vraag, wat er met het gebouw moet of mag gebeuren. Lang niet alle gebouwen zijn het waard behouden te blijven. De cultureel sterke gebouwen maken een goede kans op een verlengd leven, en zeker als de open ruimte niet ongenuanceerd dicht gebouwd mag worden, is de analyse van de hergebruiksmogelijkheden van oude gebouwen een nuttige en zelfs noodzakelijke bezigheid. 

In dit deel van het programma bezoeken wij vier oude gebouwen, bekijken wij de nieuwe bestemmingen ervan en horen wij de verhalen van het oude en de nieuwe gebruik en de soms verstrekkende aanpassingen die de gebouwen ervoor hebben ondergaan. 

- Vrijdag 16 maart 2018, 10.30 – 12.30: het Anatomiegebouw LUMC
Van universitair laboratorium tot wooncomplex
Dankmeijerpad, Leiden
Docent: prof.ir. Fons Verheijen

Vrijdag 16 maart 2018
1 excursie van 2 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 15,00
Dhr. prof. ir. A.P.J.M. (Fons) Verheijen
10:30 - 12:30
Locatie: het Anatomiegebouw LUMC (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
prof. ir. A.P.J.M. (Fons) Verheijen
prof. ir. A.P.J.M. (Fons) Verheijen
Fons Verheijen is een Nederlands architect. Hij studeerde in 1975 cum laude af aan de Technische Hogeschool in Delft. Hij was van 2000 tot 2008 op de faculteit Bouwkunde hoogleraar op de leerstoel Architectural Engineering. Verheijen is vooral bekend van grote werken als het Achmeagebouw in Leiden, winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam, The Wall in Utrecht en het archeologisch museum Huis van Hilde in Castricum.