Volksuniversiteit Leiderdorp
Cursuscode: KM4d

Moussorgsky

Moussorgsky
Cursuscode: KM4d

In een cyclus van vijf lezingen vertelt musicoloog Aukelien van Hoytema over grote Russische componisten en hun prachtige muziek. Deze avond heeft de componist Moussorgsky als onderwerp. En uiteraard laat ze daarbij fragmenten horen en zal zij daarbij beeld gebruiken, bijvoorbeeld schilderijen uit zijn Schilderijententoonstelling. 

Als lid van het z.g. Machtige Hoopje zette Moussorgsky zich in voor muziek met een nationaal Russisch karakter. Hij was een hoogst originele figuur met een groot drankprobleem. Zijn composities maakte hij voor de piano. Die werden later georkestreerd door Ravel en Rimsky Korsakov, ook zijn beroemde opera Boris Godounov.

Dinsdag 13 februari 2018
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. A.C. (Aukelien) van Hoytema - van de Beugel
19:30 - 21:00
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
A.C. (Aukelien) van Hoytema - van de Beugel
A.C. (Aukelien) van Hoytema - van de Beugel
Aukelien van Hoytema studeerde Frans en piano in Genève en musicologie in Leiden en Utrecht. Zij was hoofd van de afdeling Culturele Programma’s van TROS Radio en Tros Radio-4. Zij produceerde en presenteerde TV- en radioprogramma’s, waaronder met name 33 jaar lang het programma ‘Een Goedemorgen Met ….’ op Radio-4. Zij presenteerde concerten in het Concertgebouw, de Philipszaal en De Nederlandse Opera en was bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en van concoursen als het Internationale Vocalisten Concours. Zij schrijft teksten voor musicals, geeft lezingen over muziek en zingt in het damessalonorkest Salut d’Amour.