Cursuscode: KL07

Verf en vernis: verval en herstel

Cursuscode: KL07

Schilderijen zijn een dierbaar en kostbaar bezit, maar staan bloot aan de tand des tijds. Vergelende vernis, verslappend doek, lacunes door craquelé .... De restaurator staat voor vele opgaven, maar heeft gelukkig ook vele technieken tot haar beschikking. Ellen Arkema vertelt over de praktijk van het restaureren.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot vragen stellen over eigen bezit van cursisten, waarbij zij desgewenst het betreffende schilderij kunnen meenemen.

Dinsdag 12 februari 2019
1 les van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Mw. E. (Ellen) Arkema
Locatie: Pluspunt (klik hier voor de adres gegevens)
E. (Ellen) Arkema
Ellen Arkema heeft haar opleiding tot restaurator van schilderijen gevolgd aan de University of Northumbria in Engeland. Tevens is zij kunsthistorica. Zij werkt als zelfstandig schilderijenrestaurator te Oegstgeest (zie www.ellenarkema.nl).