Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KL06

Het goud van Egypte

Het goud van Egypte
Cursuscode: KL06

In de woestijnen van Egypte en Nubië lagen grote goudmijnen. De naam Nubië betekent zelfs Goudland. In de brieven, die machtige buitenlandse vorsten schreven aan de farao, werd goud gezien als het belangrijkste product van het oude Egypte. In Amarna, de hoofdstad van farao Achnaton, zijn brieven gevonden, die laten zien hoe belangrijk dit Egyptische goud was. De brieven dateren uit de veertiende eeuw v.Chr. en laten zien hoe de farao met de andere machtige koningen uit de Bronstijd omging. Dit staat in de brief van de koning van Assyrië:

Stuur mij zoveel goud als de bekleding [van mijn nieuwe paleis] vereist, als vriendschap tenminste je bedoeling is.

Goud was een diplomatiek smeermiddel!Van dit goud werden prachtige sieraden gemaakt, die nog steeds in musea over de hele wereld te zijn, onder andere in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.Museumbezoek

Dinsdag 12 februari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 13,50
Mw. drs. D. (Diana) de Wild
10:00 - 12:00
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. D. (Diana) de Wild
drs. D. (Diana) de Wild
Diana de Wild heeft aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Zij zegt hierover: ???Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het museum van oudheden te Leiden als cursussen en lezingen over thema´s uit de Griekse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten???.