Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KL02

De Romeinse keizer

De Romeinse keizer
Cursuscode: KL02

Nadat de Romeinen in de 6e eeuw v.Chr. hun koning hadden verjaagd, werd Rome een republiek. Geleid door een raad van rijke mannen, de Senaat, werd Rome de machtigste staat van de wereld. In de laatste eeuw v.Chr. ging het echter mis: machtige leger­aanvoerders zorgden ervoor dat Rome bijna ten onder ging door vele burgeroorlogen. Augustus, die wordt gezien als eerste keizer van Rome, maakte daar een eind aan. Officieel was het echter nog steeds de Senaat, die de macht had en nog heel lang hoopte dat ze van de keizer af konden. Pas in de loop van de 1e eeuw n.Chr. werd het keizerschap een instituut.

Deze lezing gaat over dit instituut. Waar woonde de Romeinse keizer? Hoe zag zijn dagindeling eruit? Wat was zijn relatie met de adel? Welke bouwwerken liet hij bouwen? Waren de sterk wisselende reputaties van de Romeinse keizers, wel verdiend?

In deze lezing wordt ook aandacht besteed aan keizer Domitianus (81 tot 96 n.Chr.), over wie het RMO vanaf oktober 2021 een tentoonstelling heeft.

Dinsdag 15 februari 2022
1 les van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,50
Mw. drs. D. (Diana) de Wild
10:00 - 12:00
Locatie: de Sterrentuin (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
drs. D. (Diana) de Wild
drs. D. (Diana) de Wild
Diana de Wild heeft aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Zij zegt hierover: ???Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het museum van oudheden te Leiden als cursussen en lezingen over thema´s uit de Griekse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten???.
Download de brochure 2021/2022
kaft 2020-2021
Hier kunt u ons 
programmaboekje 2021/2022
downloaden