Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KL04

Amerikaanse kunst

Amerikaanse kunst
Cursuscode: KL04

De Amerikaanse kunst wordt, net als het land zelf, gekenmerkt door diversiteit. Kunststijlen volgen elkaar soms in hoog tempo op. Hoog tijd om de Amerikaanse kunst van de 20e en 21e eeuw eens onder de loep te nemen.

De Amerikaanse kunst komt op vanaf de jaren ’20, met het realisme Daarin openden kunstenaars zoals Georgia O’Keeffe de weg richting moderniteit. Toch zou het nog duren tot de jaren ’40 voordat vernieuwde kunstenaars als Jackson Pollock en Mark Rothko ervoor zorgden dat Amerika het centrum van de moderne kunst werd. Daarna zouden de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen: pop art, minimalisme, kitsch, video-kunst, het komt allemaal voorbij.

In deze lezing krijg je een helder overzicht van de ontwikkeling van en de achtergronden bij de Amerikaanse kunst van de 20e eeuw. Daarin komen uiteraard de belangrijkste kunstenaars aan bod komen, onder wie Hopper, Pollock en Warhol.

Vrijdag 1 oktober 2021
1 lezing van 2,5 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 22,50
Mw. B.P.M. (Brigitte) Mommers
14:00 - 16:30
Locatie: Sterrentuin (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
B.P.M. (Brigitte) Mommers
B.P.M. (Brigitte) Mommers
Birgitte Mommers behaalde een bachelor nationaal gids (NHTV Breda) en is master kunstgeschiedenis en archeologie (Universiteit van Amsterdam). Zij ontwikkelt en geeft cursussen op kunsthistorisch gebied, onder meer aan de Vrije Academie, en zij begeleidt als kunsthistorisch gids bezoeken aan musea en steden. Zij is een bevlogen kunsthistorica die de deelnemers aan haar lezingen weet te inspireren met de prachtige verhalen die de kunst te bieden heeft. Ze houdt vooral van de breedte van het vak; en dus geeft ze vol enthousiasme les over zowel de oudheid als de moderne kunst, en alles dat daartussen ligt.
Download de brochure 2021/2022
kaft 2020-2021
Hier kunt u ons 
programmaboekje 2021/2022
downloaden