Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KVM6

Het Lisser Art Museum

Het Lisser Art Museum
Cursuscode: KVM6

Het Lisser Art Museum (LAM) is een privaat museum dat voortkomt uit de Van den Broek Foundation. De collectie bestaat uit schilderijen, beelden, foto’s, installaties, video’s en digitale kunstwerken uit verschillende eeuwen en vanuit verschillende stromingen, die alle iets te maken hebben met voedsel of consumptie. Het gebouw ligt vlak bij Kasteel Keukenhof en de grote bloemententoonstelling.

Het gebouw kenmerkt zich door een moderne vormgeving. Het is opgetrokken uit baksteen en glas en is in het landschap verankerd doordat het verzonken is in een historisch

dijklichaam. Het publiek betreedt het museum in een lichte en majestueuze hal en gaat met de glazen lift naar de hoogste verdieping om langzaam af te dalen langs de kunstobjecten. Het gebouw ligt fraai in zijn omgeving. Buiten, maar dwars door het gebouw voert een wandelpad van waar een deel van de collectie binnen goed is te zien.
Het LAM werd genomineerd voor de Rijnlandse Architectuurprijs 2019. De jury beoordeelde het als ‘een mooi gebouw voor een mooie doelstelling, dat op enkele punten met meer consistentie uitgewerkt had kunnen worden’.

 

Vrijdag 23 april 2021
1 x: lezing met rondleiding van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 17,50
Dhr. A. (Arie) Korbee

In de prijs is de toegang tot het museum niet inbegrepen.

14:00 - 16:00
Locatie: Lisser Art Museum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Arie) Korbee
A. (Arie) Korbee