Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KVM1

Het huis van Spinoza

Het huis van Spinoza
Cursuscode: KVM1

In het monumentale Spinozahuis in Rijnsburg woonde van 1671 tot zijn dood de wereldberoemde filosoof Baruch Spinoza (1632 – 1677). Hij verhuisde naar dit huis nadat hij werd verbannen uit de Portugees-Joodse gemeenschap van Amsterdam. Die verbanning had hij te danken aan zijn radicale ideeën.

Tijdens een lezing van onze docent zult u meer te weten komen over deze radicale vrijdenker. Vervolgens zullen we het museum bezoeken. Het is authentiek ingericht en biedt daardoor een uitstekend beeld van Spinoza’s leven en ideeën. Het Spinozahuis is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie, geschiedenis en wetenschap. Ze trok al veel bekende bewonderaars, waarvan Einstein waarschijnlijk de bekendste is. Treedt u in zijn voetsporen?

Maandag 6 april 2020
1 x: lezing met rondleiding van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Dhr. F.V. (Floris) Schleicher
19:30 - 21:30
Locatie: Spinozahuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
F.V. (Floris) Schleicher
F.V. (Floris) Schleicher
Floris Schleicher is filosoof en docent filosofie, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Zijn interessegebieden binnen de filosofie zijn onder andere het gedachtegoed van de Frankfurter Schule en van de hedendaagse filosofen Byung- Chul Han en Slavoj Žižek.