Cursuscode: KVM5

Het dagelijks leven in het oude Egypte

Cursuscode: KVM5

Over het algemeen is er weinig bekend over het dagelijks leven in de oudheid. Archeologen vinden meestal graven en tempels terug en de resten van het dagelijks leven. Dat is anders in het oude Egypte. De oude Egyptenaren beeldden het dagelijks leven op allerlei manieren af: op de wanden van hun graven of in kleine houten modellen. Dat was nodig omdat ze dachten dat ze in het leven na de dood voedsel nodig hadden. Dat voedsel werd afgebeeld op de wanden van de graven. Voor de zekerheid beeldde men ook het maken van brood en bier af in het graf: dan wist de eigenaar zeker dat hij genoeg had. Dit zijn levendige afbeeldingen, die ons laten zien hoe het leven lang geleden in de Nijlvallei was.

Mooie voorbeelden van deze charmante scènes zijn in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden te zien. Over deze afbeeldingen gaat de lezing en de rondleiding op 12 februari.

Woensdag 12 februari 2020
1 les van 2 uur aanvangstijd 14:00
Mw. drs. D. (Diana) de Wild
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden (klik hier voor de adresgegevens)
drs. D. (Diana) de Wild
Diana de Wild heeft aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Zij zegt hierover: ???Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het museum van oudheden te Leiden als cursussen en lezingen over thema´s uit de Griekse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten???.