Cursuscode: KL10

Voormalig Rijksmuseum Natuurlijke Historie (Raamsteeg)

Cursuscode: KL10
In de tachtiger jaren werd het verbouwd en nadat in 1998 het nieuwe gebouw van Naturalis in gebruik werd genomen, kwam het leeg te staan. Inmiddels is het in gebruik als opslag- en magazijnruimten voor musea. Na de lezing leidt Fons Verheijen u rond in het deel van het gebouw aan de Raamsteeg dat in gebruik is bij Rijksmuseum Boerhaave als bibliotheek en opslag.

Donderdag 14 maart 2019
1 x: lezing en excursie van 2 uur aanvangstijd 10:30
Dhr. prof. ir. A.P.J.M. (Fons) Verheijen
Locatie: Sijthoff-Leiden (klik hier voor de adres gegevens)
prof. ir. A.P.J.M. (Fons) Verheijen
Fons Verheijen is een Nederlands architect. Hij studeerde in 1975 cum laude af aan de Technische Hogeschool in Delft. Hij was van 2000 tot 2008 op de faculteit Bouwkunde hoogleraar op de leerstoel Architectural Engineering. Verheijen is vooral bekend van grote werken als het Achmeagebouw in Leiden, winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam, The Wall in Utrecht en het archeologisch museum Huis van Hilde in Castricum.