Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KL12

Oude Sterrewacht en Kaiserstraat

Oude Sterrewacht en  Kaiserstraat
Cursuscode: KL12

De Sterrewacht, zo uniek gelegen aan de singel, werd gebouwd door Frederik Kaiser in 1861. Al vrij lang geleden bleek de Sterrewacht als observatorium niet meer geschikt en weken astronomen uit naar elders. Ca. 40 jaar geleden verlieten de Leidse astronomen de Sterrewacht, die na de renovatie in 2011 in gebruik werd genomen door de juridische faculteit.
In de Kaiserstraat hebben de laatste paar decennia nieuwe gebouwen de oude vervangen, o.m. voor studentenwoningen, de mensa en huizen in het duurdere segment.

Het bezoek omvat twee korte lezingen, een rondleiding in de Sterrewacht en een wandeling in de Kaiserstraat, waar aan het slot gezamenlijk een glas wordt gedronken

Vrijdag 10 mei 2019
1 x: lezing en excursie van 2 uur aanvangstijd 15:00
Prijs: € 17,50
Dhr. prof. ir. A.P.J.M. (Fons) Verheijen, Dhr. B. (Boudewijn) Veldman
15:00 - 17:00
Locatie: Sterrewacht (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
prof. ir. A.P.J.M. (Fons) Verheijen
prof. ir. A.P.J.M. (Fons) Verheijen
Fons Verheijen is een Nederlands architect. Hij studeerde in 1975 cum laude af aan de Technische Hogeschool in Delft. Hij was van 2000 tot 2008 op de faculteit Bouwkunde hoogleraar op de leerstoel Architectural Engineering. Verheijen is vooral bekend van grote werken als het Achmeagebouw in Leiden, winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam, The Wall in Utrecht en het archeologisch museum Huis van Hilde in Castricum.